Stap 4 – Kaarten en Overtredingen

Kaarten en Overtredingen

In de wedstrijd kan het natuurlijk voorkomen dat je kaarten moet geven. Bij sporten als Handbal of Hockey komen ook zaken als een groene kaart of een 2 minuten straf voor. Dit alles is ondergebracht in de volgende schermen. 

Vanuit het menu kan je via de menu knop Cards naar dit scherm toe. Vanuit hier kunnen we de verschillende straffen vastleggen. 

Welke opties zijn er?

Vanuit het kaarten scherm kan je naar 3 soorten schermen toe:
– Een overzicht van de huidige (gegeven) straffen. 
– Een kaart toevoegen
– Een 2 minuten tijdstraf toevoegen

Overzicht
In het overzicht kan je per team zien welke speler of coach je een kaart hebt gegeven en welke kaart. De kleur van de tekst komt overeen met de kleur van de kaart. 

Kaart toevoegen
Eerst maak je een keuze voor welk team je een kaart toevoegd. Daarna welke kaart en vervolgens voor welke speler of coach. Daarna druk je op “Save”. Wil je de kaart toch niet toevoegen, druk dan op “Back”

2 Minuten straf
Bij een 2 minuten straf doe je precies hetzelfde als bij een kaart, echter hoef je geen kleur van de kaart aan te geven. Enkel het team en de betreffende persoon.

Tips & Tricks
Vanuit het wedstrijdscherm kan je ook door middel van de swipe naar dit scherm komen. Dit kan door van links naar rechts over de score heen te swipen. 

Let op: Swipe over de score heen en niet vanaf de rand van je Apple Watch. Dan maak je gebruik van een standaard functie van Apple en ga je naar het vorige scherm waar je geweest bent. Dit kan van invloed zijn op je ervaring met de app. 

Share This