Stap 5 – Het Instellen van de wedstrijd

Opties en Instellingen

Binnen dit scherm kan je een aantal zaken doen. Om de verscillende functies goed aan je uit te leggen lopen we in totaal drie verschillende stappen door:

– Resetten van gegevens
– Het instellen van gegevens
– Het instellen van een nieuwe wedstrijd

Gebruikerstip: Gebruik het instellen van gegevens alleen als het echt nodig is. Dit is onhandig tijdens je wedstrijd!

 

1. Het resetten van gegevens

In dit scherm is het mogelijk om gegevens zoals Tijd, Score en Wissels en Time Out te resetten. 

Wanneer je één van de drie knoppen aantikt reset de app hetgeen je hebt gekozen. De gegevens worden gereset naar de oorspronkelijke waarde waar je de wedstrijd mee bent gestart.

 

2. Het instellen van gegevens

In dit scherm is het mogelijk om gegevens zoals Tijd, Score en Wissels en Time Out opnieuw in te stellen. 

Gebruikerstip: 
Tijdens dee wedstrijd is het niet handig om de gegevens opnieuw in te stellen. Probeer dit niet tijdens de wedstrijd te doen. Het is dan vaak handiger hetgeen te resetten. 

3. Het instellen van de wedstrijd

Wanneer je op “Delete & Create new match” drukt wordt je eerst gevraagd of je het zeker weet om de wedstrijd te verwijderen en een nieuwe aan te maken. Druk hier op de groene knop “Yes”

Sport kiezen

Vervolgens krijg je de keuze uit verschillende sporten die de app kan ondersteunen. Staat jij sport er niet tussen, klik dan onderaan de lijst op “Other”.

Hierna kom je in de lijst met extra sport ondersteuningen. Dit zijn extra toevoegegingen die je kan gebruiken voor een betere ervaring van de app. Als je een sport hebt gekozen uit de lijst worden hier de standaard ondersteuningen al voor je aangezet. 

Je kan een ondersteuning aan/uit zetten door erop te drukken. De knop veranderd dan van grijs naar groen, of omgekeerd afhankelijk van de situatie. De groene (gekozen) ondersteuningen worden in de wedstrijd gebruikt. Ben je klaar? Druk dan op Next

Tijd

Vervolgens wordt je gevraagd de tijd te selecteren. Klik één van meest voorkomende tijden aan of kies onderaan de lijst voor Specify om een andere tijd in te geven.  De tijd die je aangeeft is voor 1 helft, dus niet voor de gehele wedstrijd.

Let op: Heb je voor het gebruik van kwarten gekozen dan kies je hier de speeltijd per kwart. 

Rust

Na het invullen van de tijd wordt je gevraagd de duur van de rust in te vullen. Ook hier kan je kiezen voor één van de veel voorkomende tijden of voor het zelf invullen van de tijd met de knop “Specify“.

Wissels

Bij het invullen van de wissels kies je het aantal wissels wat elk team mag hebben. Wordt er in jou sport of wedstrijd categorie geen gebruik gemaakt van een maximum aantal wissels? Het maakt in dat geval niet uit wat je aangeeft. Let op: Wanneer je kiest voor 0 betekent dit ook dat je geen wissels kan opslaan. 

Time Out

Als laatste kies je het aantal Time Outs dat een team mag gebruiken. Heb je een sport aangegeven waar geen time outs worden gebruikt dan komt deze optie niet naar voren. Na het kiezen van het aantal time outs vul je de duur van de Time Out in. 

Klaar!

Gefeliciteerd! Je hebt een wedstrijd ingesteld en je kan gaan beginnen. Best makkelijk toch?

 

Loop je tegen problemen aan of zou je sommige zaken anders willen zien? Meld dit dan via het contactformulier op de Support pagina en we zetten het op het lijste!

 

 

Share This