Support

Handleiding RefSupport

Om de digitale handleiding van RefSupport te bekijken klik je op de onderstaande knop. 
Mocht je nog vragen hebben dan kan je die uiteraard via het contactformulier aan ons stellen.

Team RefSupport

Waar kan ik RefSupport voor gebruiken?

RefSupport kan worden gebruikt bij het fluiten en leiden van wedstrijden. De app zorgt ervoor dat je niet langer met pen en papier alles bij hoeft te houden. Zo houd je gemakkelijk alles bij op 1 apparaat, van de tijd tot de wissels, van de score tot de time-outs.

Op welke apparaten kan ik RefSupport gebruiken?

RefSupport kan op dit moment gebruikt worden op de iPhone en Apple Watch. 

Tijdens mijn wedstrijd krijg ik meldingen of berichten doorgestuurd? Hoe kan ik dit uitschakelen?

Het uitschakelen van meldingen kan op twee manieren. Je kan in de instellingen van de Apple Watch aangeven dat er tijdens een Work Out geen meldingen mogen worden doorgestuurd. Dit doe je door naar de Watch app op je iPhone te gaan. Klik in de lijst van Mijn Watch op Algemeen en vervolgens op Niet Storen. Zet hier de Work Out ‘Niet Storen’ functie aan. 

Heb je nog steeds last van meldingen tijdens je wedstrijd, het is ook een idee om je Apple Watch op Vliegtuigstand te zetten. Hierdoor communiceert je Apple Watch niet meer met je iPhone. Vergeet na je wedstrijd de Watch niet van Vliegtuigstand af te halen, anders ontvang je ook na je wedstrijd geen meldingen.

Ontwikkelingsproces:

  • RefSupport Watch 3.0 40%
  • Refsupport iPhone 2.0 50%

FAQ

Hoe start ik een nieuwe wedstrijd?

Het starten van een wedstrijd kan via de knop “New Match” (iPhone) of “Options” (Apple Watch). Hierna kan je de juiste opties selecteren voor de wedstrijd.

Voor welke sporten kan ik RefSupport gebruiken?

Op dit moment is er een goede ondersteuning voor de volgende sporten:

  • Korfbal
  • Voetbal
  • Hockey
  • Handbal

Uiteraard kan RefSupport ook gebruikt worden voor andere sporten. Staat je sport er niet bij of zou je de app graag uitgebreid/verbeterd zien voor jou sport? Neem dan contact op via het formulier!

Ik krijg geen notificatie bij het verlopen van de speeltijd

Dit kan veroorzaakt worden doordat de instellingen niet goed staan. Om dit te verhelpen ga je naar de app Gezondheid.  Klik onderaan op Bronnen en kies in de lijst voor RefSupport. Geef hier aan dat RefSupport gebruik mag maken van de categorieën. Mocht dit het probleem niet verhelpen, probeer dan in dat geval de meldingen van RefSupport toe te staan via Instellingen – Meldingen – RefSupport.

Hoe kan ik naar het menu op de Apple Watch?

Dit kan door de Force Touch van de Apple Watch toe te passen. Hiermee kan je door de app navigeren via de menu knoppen.

Kan ik de wedstrijd opslaan om deze later terug te kijken?

Op het moment is dit helaas nog niet mogelijk.

Waarom is de integratie voor Handball en Hockey alleen op de Apple Watch beschikbaar?

Momenteel wordt RefSupport 2.0 nog ontwikkeld voor de iPhone/iPod. Dit doen we apart zodat we ook extra aandacht kunnen besteden aan het uiterlijk van de iPhone. Daarnaast willen we de hoofdzakelijke gebruikers niet laten wachten op de update voor de Apple Watch.

Houd voor meer informatie over de nieuewe update de website en onze Facebook pagina in de gaten!

Mijn Apple Watch maakt geluid bij het verstrijken van de tijd, hoe zet ik dit uit?

Wanneer je de tijd sitlzet, de Time Out tijd verstreken is (indien je dit hebt aangezet) of de volledige wedstrijdtijd verstreken is geeft de app een signaal af. Afhankelijk van de instellingen van de Apple Watch is dit een geluidsignaal, geluidsignaal + trilling of enkel trillingen. Wanneer je geen geluid wilt doorkrijgen kan dit worden uitgezet door de Apple Watch op stil te zetten. Dit kan je doen in de Watch app van Apple op je iPhone. 

Volg ons op Facebook

Neem contact op:

Soort

1 + 13 =

Share This